Binnenland

Roofraadslid Van der Roest (PvdA): Sorry voor diefstal

13-01-2015 06:46

Het Utrechtse oud-raadslid Bert van der Roest betreurt dat hij geld heeft gestolen van Stichting Straatnieuws, uitgever van de Utrechtse straatkrant.

In oktober 2013 kwam uit dat Van der Roest, die penningmeester van de stichting was, een aanzienlijk bedrag had ‘geleend’, zoals hij dit zelf zag. “Maar nu weet ik wel dat ik het geld verduisterd heb”, aldus Van der Roest in een interview met Trouw. Het bedrag verdween uit de kas van Straatnieuws in de periode van 1 juni 2012 tot en met 1 oktober 2013.

Het is voor het eerst dat de PvdA’er in het openbaar met een ‘mea culpa’ komt. “Ik heb een gigantisch stomme fout gemaakt.”

Straatnieuws-hoofdredacteur Frank Dries is niet onder de indruk van de excuses. “Een sorry via de media telt niet. Bel me dan op.” De communicatie tussen Straatnieuws en de ex-penningmeester verloopt echter al een hele tijd uitsluitend via advocaten. In maart moet Van der Roest voor de rechter verschijnen.

In november werd bekend dat Van der Roest 70.000 euro zou hebben verduisterd. Dit is ruim 25.000 meer dan tot dan toe werd aangenomen. Zo’n 15.000 euro had de PvdA’er toen inmiddels terugbetaald.