TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Moslimorganisatie wil Charlie Hebdo aanklagen

'VvMU is niet bedoeld voor haatzaaien'

De moslimorganisatie Organisation of Islamic Cooperation (OIC) in Saoedi-Arabië is van plan om Charlie Hebdo aan te klagen vanwege de afbeelding van De Profeet op de cover van de laatste editie. Dit meldt The Independent. 

Het hoofd van de OIC noemt het recente nummer van Charlie Hebdo ‘idoot’ en vindt dat er ‘drastische juridische stappen moeten worden genomen’.

De OIC zou inmiddels de Europese en Franse wet aan het bestuderen zijn om er achter te komen of een juridische aanklacht mogelijk is.

Volgens de OIC-leider ‘hebben deze cartoons de gevoelens van moslims over de hele wereld gekwetst.’

Ook is het OIC van mening dat ‘vrijheid van meningsuiting niet kan worden gebruikt voor haatzaaien en mag het de vrije meningsuiting geen mensen kwetsen. Geen enkel verstandig persoon zou het accepteren dat zijn geloof belachelijk wordt gemaakt.’

In veel islamitische landen braken protesten en rellen uit na het uitkomen van de eerste Charlie Hebdo na de aanslagen.

In Niger vonden zeker tien mensen de dood tijdens rellen na een anti-Charlie Hebdo-demonstratie en werden kerken in brand gestoken.

Op de Filipijnen werden exemplaren van Charlie Hebdo verbrand, in Irak waarschuwde premier Abadi dat ‘kwetsen tot meer bloedvergieten kan leiden’ maar dat de aanslagen in Parijs ‘sowieso niets met de Islam hebben te maken’.

In Algiers, Pakistan en Jemen kwam het bij Franse ambassades tot confrontaties tussen boosmlims en de politie en in Gaza schreven lieden leuzen met als strekking ‘mogen de Franse journalisten branden in hel’ op een Frans Cultureel Centrum.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.