Buitenland

Personeel Franse Aldi moet uren inhalen dankzij gijzelingsdrama

20-01-2015 13:48

De medewerkers van een Aldi-winkel in Dammartin-en-Goële die anderhalve week geleden bij de gijzelingsactie in een drukkerij werden geëvacueerd, moeten de verloren uren inhalen. De ongeveer vijftien werknemers en de vakbonden hebben woedend op dat besluit van de directie van de supermarktketen gereageerd, meldden Franse media.

De werknemers moesten vrijdagmiddag 9 januari de zaak op enkele tientallen meters van de drukkerij verlaten. Dat was een halfuur voordat een speciale eenheid van de politie een einde aan de gijzelingsactie maakte.

De broers Kouachi hielden toen al uren de drukkerij op een industrieterrein in de plaats bij Parijs bezet. De broers hadden twee dagen eerder een aanslag gepleegd in het redactiekantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo, waarbij twaalf mensen werden vermoord.

Er waren ook vier werknemers die de bewuste vrijdag avonddienst hadden en niet bij de winkel konden komen. Aldi beschouwt dat als een vakantiedag en zij moeten de hele werkdag van zeven uur inhalen.

Anp