Doneer aan TPO
 

Video: IS verbrandt gevangengenomen Jordaanse piloot levend

Mu'ath Al-Kasaesbeh op video vermoord

Door: , 17:51, 03 februari 2015

Mu'ath Al-Kasaesbeh op video vermoord

Terreurbeweging IS(IS) heeft de gevangengenomen Jordaanse piloot Mu’ath Al-Kasaesbeh vermoord door hem in een kooi levend te verbranden. Zo blijkt uit beelden die op internet zijn opgedoken. Eerder dreigde Jordanië snel gevangengenomen IS-strijders te doden als Al-Kasaesbeh iets zou overkomen.

Moord al op 3 januari

Op Twitter werd al hevig gespeculeerd over de dood van de man. Hij zou al eerder gruwelijk zijn vermoord, afgaand op opgevangen roddels van IS-strijders. Dat lijkt inderdaad het geval te zijn: Ondanks onderhandelingen over de mogelijke vrijlating van straaljagerpiloot Moaz al-Kasasbeh, heeft terreurorganisatie Islamitische Staat de Jordaniër al op 3 januari van dit jaar vermoord. De Jordaanse strijdkrachten zweren inmiddels wraak na de moord.

Schokkende beelden:

 

 

De volledige video is wederom een langdradige beschouwing over IS, waarna de dood van Al-Kasaesbeh wordt belicht;

 

 

Jordanië gaat ISIS-gevangenen executeren

Zes terreurverdachten die vastzitten in Jordanië, worden binnen enkele uren geëxecuteerd, zoals eerder werd gedreigd mocht de piloot iets worden aangedaan. Dat hebben bronnen binnen de Jordaanse overheid dinsdag aan Sky News Arabia laten weten.

Onder anderen terroriste Sajida al-Rishawi zal worden gedood. Jordanië onderhandelde juist met IS over een gevangenenruil, waarbij zij vrij zou komen. In ruil zou IS de Jordaanse straaljagerpiloot Moaz al-Kasasbeh moeten vrijlaten.

Berichtgeving

Interview

Eerder ‘interviewde’ ISIS de man. Het interview eindigt met de vraag: “Weet je wat Islamitische Staat met je zal doen?”, waarop de piloot antwoord dat hij zal worden vermoord.

Screen Shot 2015-02-03 at 18.19.01

Screen Shot 2015-02-03 at 18.20.38

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace