Doneer aan TPO
 

Leraren lopen massaal weg bij PvdA

'Nog maar 15% vakbondsleden stemt sociaal-democraten'

Door: , 6:35, 06 maart 2015

'Nog maar 15% vakbondsleden stemt sociaal-democraten'

Bij de aankomende verkiezingen voor de Provinciale Staten hoeft de PvdA niet op veel steun te rekenen van docenten. Het van oudsher roodgekleurde docentenkorps verlaat de sociaal-democraten namelijk massaal.

De Telegraaf meldt dit op basis van onderzoek van de Algemene Onderwijsbond (AOb) onder 5800 leden. De bond maakt de cijfers vrijdag bekend in het Onderwijsblad en spreekt van een ‘monsterverlies’ voor de PvdA.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 stemde 33 procent van de AOb-leden nog voor de PvdA, nu is minder dan de helft hiervan, 15 procent, dit van plan. Vooral D66 en SP profiteren van het verlies. Hun aanhang onder docenten stijgt van respectievelijk 20 naar 26 procent en van 17 naar 23 procent. Ook GroenLinks zit in de lift.

Ook coalitiegenoot VVD krijgt het moeilijk: die halveert van 8 naar 4 procent.

Anp/TPO

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace