Buitenland

Twee agenten Ferguson neergeschoten

12-03-2015 07:08

In het Amerikaanse Ferguson zijn bij nieuwe demonstraties twee agenten neergeschoten. Dit melden diverse media.

De demonstranten gingen woensdagavond (lokale tijd) weer de straat op uit protest tegen racisme bij het politiekorps. Ze hingen een vlag op met de tekst: ‘Racism Lives Here’. Ook kalkten ze met krijt in de parkeerplaats. Toen de demonstranten zich verplaatsten naar de straat, greep de politie in. Tenminste één demonstrant werd vastgezet.

Toen er ineens schoten klonken, stoven de vele tientallen demonstranten uit elkaar. Twee agenten bleken te zijn geraakt. Het is niet bekend hoe zij er aan toe zijn.

Uit een recent rapport van het ministerie van Justitie blijkt dat agenten in Ferguson jarenlang buitensporig geweld hebben gebruikt tegen zwarten. Vorig jaar zomer werd een ongewapende zwarte tiener doodgeschoten, hetgeen in het hele land tot veel onrust en protesten leidde.

Eerder op de dag besloot de chef van de politie op te stappen. De meeting die burgemeester James Knowles daarvoor belegde, zorgde ook voor de toeloop van demonstranten. Een aantal van hen steunde de opgestapte politiechef.