Regio

Bejaarde wielrenner breekt heup, tuig jat fiets

06-04-2015 10:20

Het is veilig om te stellen dat Jan Verhaaren gisteren niet zijn beste dag beleefde. De 73-jarige Brabander uit Grave brak niet alleen zijn heup tijdens een trainingsmissie in het Gelderse Groesbeek, terwijl hij met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht, ging geboefte er dienovereenkomstig met zijn unieke handgemaakte racefiets vandoor.

Verwondingen

Opa Jan was zondag aan het trainen voor de de Alpe d’Huzes die hij samen met kleindochter Femke Janssen uit Utrecht en zijn schoonzoon Dirk Engelaar uit Ottersum al fietsend zou gaan beklimmen. Toen hij tijdens een afdaling met een snelheid van nagenoeg 50 km/u onderuit ging was de zeventiger er slecht aan toe: zijn heup bleek gebroken en hij had een flinke hoofdwond, aldus de Gelderlander.

Doorgeknipt kettingslot

Volgens ooggetuigen probeerde de politie de racefiets in de dienstwagen mee te nemen. Dat lukte niet. Derhalve werd de fiets met een robuuste ketting aan een paal vastgezet zodat de familie die later kon ophalen. Helaas. Op het moment dat zij enkele uren na het ongeval op de plek des onheils kwamen, troffen zij enkel een doorgeknipt kettingslot aan.

Voor opa Jan is het treurigheid alom. Niet alleen is zijn heup gebroken en fiets gestolen. Zijn droom is tevens vervlogen. Mocht u in de directe of minder directe omgeving van Grave dit stalen ros (foto) aan treffen, schroom dan niet om subiet de politie in te lichten.