Buitenland

ISIS-video toont onthoofding Ethiopische Christenen in Libië

19-04-2015 14:32

In een nieuw gepubliceerde video van media van IS(IS) is te zien hoe twee groepen Ethiopische Christenen door ISIS-sympathisanten in Libië worden vermoord. In een verder in totaal 29 minuten durende propagandavideo worden Christenen opgeroepen zich te bekeren of de geloofsbelasting te betalen zoals die staat voorgeschreven, zo weet de Huffington Post. De doorgaans goed geïnformeerde SITE Intel groep bevestigt de authenticiteit van de video.

Eén groep van de Christenen wordt met pistoolschoten geëxecuteerd, de andere wordt op het strand onthoofd op een manier die doet denken aan de executie van 21 Koptische Christenen.

Wederom schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”406108″]

isis-lib4

‘Ethiopische kerk van de vijand’

De terroristen noemen hun zeker 28 slachtoffers “leden van de Ethiopische kerk van de vijand”, zo weet ANP. Onder de slachtoffers zijn mogelijk ook mensen uit Eritrea.

Ethiopië behoort tot de oudste christelijke naties ter wereld. Het christendom nestelde zich er in de eerste eeuw. Naar schatting 43,5 procent van de 90 miljoen Ethiopiërs is lid van de oude Ethiopisch Orthodoxe Kerk. Circa 20 procent behoort tot andere christelijke gemeenschappen. Meer dan 34 procent is islamitisch.

isis-lib1 isis-lib3

TPO/ANP