Binnenland

‘Maserati-directeur betaalde vier ton terug in AH-tas’

22-04-2015 07:02

Hubert Möllenkamp, de voormalig Rochdale-directeur die wordt verdacht van miljoenenfraude, zou vier ton aan smeergeld hebben terugbetaald aan medeverdachte Henk Oudt. Dit schrijft De Telegraaf. De zogenoemde Maserati-directeur zou het geld in een plastic tas van Albert Heijn in de tuin van Oudt hebben achtergelaten.

Dit hebben Oudt, voormalig eigenaar van sloopbedrijf Steenkorrel, en een ex-directeur van diens onderneming verklaard tijdens verhoren door de fiscale opsporingsdienst FIOD over smeergeldbetalingen aan Möllenkamp. De Telegraaf heeft deze verhoren ingezien. Möllenkamp ontkent in alle toonaarden.

Op dit moment wordt Möllenkamp door het OM vervolgd. Hij zou miljoenen euro’s aan steekpenningen hebben aangenomen van diverse zakenpartners van de Amsterdamse woningcorporatie. Eén van hen is Henk Oudt van Steenkorrel, dat afgelopen jaren van Rochdale voor tientallen miljoenen euro’s aan sloopopdrachten kreeg, onder andere in woonwijk de Bijlmer.

In totaal zou Oudt als wederdienst 525.000 euro smeergeld aan Möllenkamp hebben betaald via de Spaanse bankrekening van hem en zijn partner Alberdina V., die eveneens verdachte is.

Volgens alle verdachten ging het om leningen, maar dit gelooft justitie niet.