Doneer aan TPO
 

Nederland praat over uitbreiding missie tegen ISIS naar Syrië

Minister Hennis: 'Syrië cruciaal in strijd tegen ISIS'

Door: , 9:55, 15 mei 2015

Minister Hennis: 'Syrië cruciaal in strijd tegen ISIS'

Nederland praat met de coalitie die strijdt tegen ISIS over een langere militaire inzet in Irak. Tijdens de gesprekken wordt ook over uitbreiding van de Nederlandse bijdrage besproken, die nu bestaat uit luchtaanvallen boven Irak. Centraal staat daarbij of deze straks ook boven Syrië gaan plaatshebben.

Een woordvoerder van Defensie liet deze boodschap in de Volkskrant van vrijdag bevestigen. Nederland doet mee aan de missie in Irak met F-16-straaljagers. Daarbij trainen 130 Nederlandse militairen de Iraakse veiligheidstroepen in Bagdad en de Koerdische strijders in Erbil.

De bijdrage van Nederland in de strijd tegen ISIS duurt tot oktober. Het kabinet moet besluiten of de missie daarna verlengd wordt. Minister Hennis wil daar niet op vooruitlopen maar laat wel weten dat de strijd tegen ISIS een kwestie van ‘een lange adem’ is. Ook is Syrië volgens de minister cruciaal in die strijd. Nederland heeft altijd gesteld dat er ook voor aanvallen op Syrië eerst internationale instemming moet zijn.

In de Kamer zei Hennis eerder al dat wat haar betreft de deur niet op slot zit. In de komende maanden wordt bekeken of en hoe Nederland een rol kan blijven spelen. Daarover moet in de zomer meer duidelijkheid komen.

ANP/TPO

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace