Doneer aan TPO
 

Bagdad is gevaarlijkste stad ter wereld

In afgelopen jaar 380 aanslagen, 1141 doden

Door: , 9:06, 21 mei 2015

In afgelopen jaar 380 aanslagen, 1141 doden

De gevaarlijkste stad ter wereld is Bagdad. Dat blijkt uit een analyse van 1300 steden en commerciële centra. Bagdad behaalt de eerste plek vanwege de 380 aanslagen die er in het afgelopen jaar zijn gepleegd.

In totaal kwamen er bij de aanslagen 1141 mensen om het leven. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Britse bedrijf Verisk Maplecroft en richtte zich op gevaar door terreur en geweld. Verisk Maplecroft stelde de ranglijst samen door de aanslagen van het afgelopen jaar te combineren met die van de laatste vijf jaar.

De ranglijst wordt aangevoerd door zes Iraakse steden, in de top-20 zijn dat er acht. Pakistaanse en Afghaanse steden zijn ook te boek als zeer gevaarlijk. Verder komen in de top-20 Somalië, Nigeria en Jemen voor.

In Europa is Belfast de gevaarlijkste stad, op plek 90. Door de reeks geweld in Parijs dit jaar staat de Franse hoofdstad nu op plek 97.

TPO/ANP

 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace