Doneer aan TPO
 

Zuid-Sudan blijft bij uitzetten VN-waarnemers

Twee waarnemers mogen niet in Afrikaanse land blijven

Door: , 16:46, 02 juni 2015

Twee waarnemers mogen niet in Afrikaanse land blijven

JUBA (ANP/RTR) – Zuid-Sudan blijft bij zijn besluit twee vooraanstaande waarnemers van de Verenigde Naties het land uit te zetten. De twee zijn coördinator Tony Lanzer en een belangrijke humanitaire waarnemer van de VN.

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de volkerenorganisatie had de regering van Zuid-Sudan maandag opgeroepen de beslissing per direct terug te draaien. Dat is volgens de autoriteiten niet mogelijk, omdat Lanzer zich meerdere keren heeft uitgesproken tegen de regering.

Zuid-Sudan, dat zich in 2011 afscheidde van Sudan, is sinds eind 2013 verwikkeld in een etnisch conflict tussen strijders die loyaal zijn aan president Salva Kiir, en rebellen die zich hebben aangesloten bij de vorige vicepresident Riek Machar. De strijd heeft al aan 10.000 mensen het leven gekost. Twee miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen. Een half miljoen is volledig afgesneden van voedelhulp.

ANP

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace