Binnenland

‘Parkeerdienst Schiphol gebruikt auto’s klanten voor privéritten’

08-06-2015 07:52

De Schiphol-parkeerdiensten Qube Valet en P7-zelfparkeren gebruiken auto’s van klanten voor privéritjes. Personeel reed met één van de auto’s naar de McDonald’s en gebruikte een andere als pendelbus voor andere klanten, ontdekte het televisieprogramma Groeten van Max, zo meldt De Telegraaf maandag.

Het tv-programma ging op onderzoek uit na mysterieuze snelheidsboetes en verreden kilometers met auto’s van vakantiegangers. Volgens het programma wordt er soms roekeloos en met hoge snelheid gereden. “Er zitten uitschieters tussen van 150 tot 180 kilometer per uur. De auto’s staan ook niet in een bewaakte stalling, maar ergens in een woonwijk in Amsterdam-West.”

De makers van Groeten van Max startten hun onderzoek nadat op de redactie meerdere klachten van klanten waren binnengekomen. “Een klant had een bekeuring voor een snelheidsovertreding gekregen terwijl hij zelf in het buitenland op het strand lag. Iemand anders vond dat er wel erg veel benzine uit de tank was verdwenen. Dat was voor ons een goede reden om deze bedrijven tegen het licht te houden. Terecht, zo blijkt nu.”

Eigenaar Robert-Jan Buijtelaar van beide parkeerdiensten ontkent in alle toonaarden en dreigt naar de rechter te stappen als de uitzending, die vanavond om 20.30 uur op tv te zien is, wordt doorgezet. In die uitzending zegt hij volgens de producent van Groeten van Max echter dat hij de betrokken werknemers herkent en gaat ontslaan.

Anp/TPO