TPOok!

 
Binnenland

Deurwaarders krijgen poederbrief van ‘ISIS’

'Bedreigingen richting beroepsgroep hebben steeds vaker Arabische link'

Meerdere deurwaarderskantoren in de Randstad kregen de afgelopen dagen poederbrieven die waren ondertekend door ISIS/Islamic Khalifate. Dit schrijft het AD. Een Haags kantoor kreeg bovendien een Fatwa tegen zich uitgesproken.

In de brief valt onder meer te lezen: “Door het openen van deze brief bent u besmet met zwaar radioactief materiaal in poedervorm uit bestanden van het Syrische leger, dat in ons bezit is. U heeft nog maximaal twee maanden te leven.” Het schrijven is in mei onder meer bij deurwaarderskantoren in Den Haag en Amsterdam bezorgd. Het poeder bleek overigens ongevaarlijk.

De beroepsgroep is ongerust over de toenemende agressie. Een Haagse deurwaarder stelt het opmerkelijk te vinden dat bedreigingen richting zijn beroepsgroep tegenwoordig steeds vaker een Arabische link bevatten. “Natuurlijk weet ik niet of die brieven werkelijk van ISIS afkomstig zijn,” aldus de anonieme deurwaarder. “Het kan ook iemand anders zijn die angst wil aanjagen. Ik vind het alleen wél heel opmerkelijk.”

De politie staat vooralsnog voor een raadsel. Er is een onderzoek ingesteld, maar er zijn maar weinig aanknopingspunten. Wel gaat de politie er van uit dat de brieven in ieder geval niet daadwerkelijk door ISIS zijn verstuurd.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.