Verdachte ‘bomtas’ gevonden in Doesburg, EOD onderzoekt

16-06-2015 17:49

In de Monseigneur Bekkerslaan in Doesburg doet de politie onderzoek naar een tas waar mogelijk explosieven inzitten. Omwonenden mogen niet buitenkomen en moeten ramen en deuren gesloten houden. Dat meldt de politie op haar website. Update 23.12 – “Hij wou hier het zaakje opblazen en het kind weghalen”, zegt de ex-schoonvader van de verdachte Arnhemmer. ‘Hij had een relatie met mijn dochter. Hij wilde naar SyriĆ«. En eerst dat kind weghalen hier’, zegt de ex-schoonvader die er kapot van is. De EOD heeft inmiddels verschillende explosieven tot ontploffing gebracht. Meer bij Omroep Gelderland.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie EOD onderzoekt wat er in de tas zit. Agenten hielden dinsdag een 40-jarige man uit Arnhem aan na een akkefietje elders in Doesburg. Volgens Omroep Gelderland was er een conflict waarbij de man een kind wilde meenemen.

Onderzoek door experts en EOD

Toen hij op zijn fiets was klemgereden door de politie, gooide hij zijn tas weg. Na de aanhouding bekende de verdachte dat er explosieven in de tas zitten.

Straten in de omgeving van de eventuele bomtas zijn afgezet. Na onderzoek door explosieven-experts van de politie is besloten de EOD te laten komen. De aanleiding van het incident is nog onbekend.

Wel/geen bom

Omroep Gelderland heeft een interview met een politiewoordvoerder. Volgens de omroep staan er ondanks het verzoek binnen te blijven, veel mensen te kijken. Ze meldt verder op basis van politiebronnen dat ‘de EOD de inhoud van de tas verplaatst naar een veilige plek. Een deel wordt onschadelijk gemaakt. Een ander deel wordt nader onderzocht’, maar bevestiging over aanwezigheid van een bom was er nog niet.