TPOok!

 
Binnenland

Mosliminstituut: Negeer Mohammed-cartoons Wilders

'Enige doel van Wilders is moslims woest te maken'

Al-Azhar, één van de meest vooraanstaande religieuze instituten van de soennieten, heeft donderdag de uitzending in de Zendtijd voor Politieke Partijen veroordeeld waarin Geert Wilders Mohammed-cartoons laat zien. Dit meldt onder meer het AD. Al-Azhar, dat is gevestigd in Egypte, stelt dat er een ‘zieke fantasie’ achter de spotprenten zit.

Het filmpje van de PVV met daarin de cartoons werd woensdag uitgezonden. Al-Azhar roept in een verklaring moslims op ‘deze hatelijke terreurdaad te negeren’: “Het aanzien van de profeet van genade en menselijkheid is te groot en eervol om geschaad te worden door tekeningen die geen respect hebben voor morele of fatsoenlijke normen.”

Al voor de uitzending stelde het religieuze instituut dat het enige doel van Wilders is om wereldwijd moslims woest te maken. Al-Azhar waarschuwde ook dat zulke woede alleen tot terrorisme zou leiden.

De Al-Azhar-universiteit is één van de belangrijkste religieuze autoriteiten binnen de soennitische stroming van de islam.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.