Binnenland

Benno Larue mag enkelband af

10-07-2015 06:47

De veroordeelde pedoseksueel Benno Larue hoeft geen enkelband meer te dragen. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Advocaat-generaal E. Hulsing heeft dit geschreven in een brief aan de ouders en verzorgers van kinderen die seksueel zijn misbruikt door de zwemleraar.

Door middel van de enkelband kon worden gecontroleerd of Larue buiten de elf Brabantse gemeenten bleef die verboden gebied voor hem zijn omdat zijn slachtoffertjes er wonen. De zwemleraar streed lange tijd tegen het dragen van de band.

Hulsing schrijft onder meer in de brief: “Tijdens de periode van voorwaardelijke invrijheidstelling tot nu toe heeft veroordeelde laten zien dat hij het locatie- en contactverbod serieus neemt. Wij vertrouwen erop dat hij dit ook deze laatste twee maanden serieus neemt.”

In september is Larue weer helemaal vrij man. het loskoppelen van de enkelband zou onderdeel uitmaken van een ‘geleidelijke overgang naar de uiteindelijke onvoorwaardelijke invrijheidstelling’.

Larue werd veroordeeld tot zes jaar wegens het seksueel misbruik van tientallen vooral zwakbegaafde meisjes tijdens zwemlessen. Hij is momenteel voorwaardelijk vrij en woont in Leiden.