Regio

Barendrechtse trol verspreidt nepbrief: ‘U moet verplicht asielzoekers in huis nemen’

28-09-2015 19:25

Screen Shot 2015-09-28 at 18.22.10

In Barendrecht heeft iemand met verstand van ambtelijke taal een als echt uitziende brief van de gemeente Barendrecht verspreid. Hierin wordt aan eigenaren van woningen medegedeeld dat zij verplicht zijn asielzoekers in hun woning te huisvesten. De gemeente Barendrecht laat weten de brief niet te hebben verstuurd. De brief is volgens de gemeente slechts ‘op kleine schaal verspreid’.

De brief is opgesteld in typische ambtelijk-bureaucratische taal. In de brief wordt de bewoner verteld dat ‘in samenwerking met het COA is besloten woonruimte te gebruiken voor het huisvesten van asielzoekers’ en dat ‘uit onderzoek is gebleken dat uw woning hiervoor geschikt is’. Bewoners zouden maarliefst drie asielzoekers per vrijstaande kamer moeten huisvesten.

De brief gaat verder met de mededeling dat er geen vergoeding beschikbaar is en dat wanneer er spanningen ontstaan bij de asielzoekers de bewoner ‘de-escalerend moet optreden’.

Tot slot wordt de bewoner gewaarschuwd dat weigeren mee te werken kan betekenen dat de woning door de gemeente wordt geconfisqueerd en onteigend.

U kunt de brief zelf hier downloaden in PDF. Gelieve niet uitprinten en in uw eigen buurt bezorgen.