Buitenland

LIVE – Mislukte ‘aanslag’ op kazerne in het Belgische Flawinne bij Namen

26-10-2015 10:37

Een gemaskerde man heeft maandagochtend rond 09.00 uur een aanval gepleegd op de paracommandokazerne van Flawinne in de provincie Namen. Dat melden verschillende Belgische media. Hij is er door de omheining gereden en er zijn schoten gelost. Vervolgens is hij op de vlucht geslagen. De politie is een klopjacht op de dader begonnen.

De auto van de aanvaller, die waarschijnlijk alleen handelde, werd snel teruggevonden in Belgrade, niet ver van Flawinne. In de wagen zou een bom zijn aangetroffen.

In de kazerne Slt. Thibaut in het Waalse Flawinne zijn 650 paracommando’s gelegerd. Bij het complex aan de Rue Joseph Durieux hoort ook een museum over het ‘Corps de Garde’. Het dorp ligt aan de Maas, enkele kilometers van de stad Namen.

Update 15.44 – ‘Geen terroristisch motief’

De man die maandagochtend op de slagbomen inreed van de kazerne in het Belgische dorp Flawinne had geen terroristische motieven. Daar zijn althans geen aanwijzingen voor, maakte het Openbaar Ministerie bekend op een persconferentie in Namen. Volgens het OM handelde hij alleen.

De aanvaller was gekleed in militair uniform. Het gaat om een 32-jarige man uit Namen, de hoofdstad van Wallonië. Hij was ongewapend en in zijn auto bevonden zich geen explosieven. Militairen losten twaalf schoten na het incident.

Update 13.32 -Dader zou geestesziek zijn

Volgens de Franstalige krant La Dernière Heure gaat het om een geesteszieke, die bekend is bij justitie.

Update 13.01 – Dader aangehouden

De man is rond het middaguur aangehouden. De procureur zei dat de verdachte, die inmiddels al is voorgeleid, alleen heeft gehandeld. Er zijn geen aanwijzingen dat er meerdere betrokkenen zijn, aldus procureur Vincent Macq.

flawinne

Dit bericht wordt aangevuld