Buitenland

Belgische studente wil niet meedoen aan ontgroening, pleegt zelfmoord

30-10-2015 12:42

Een eerstejaarsstudente aan de universiteit van Gent heeft zelfmoord gepleegd, vermoedelijk omdat ze niet wilde meedoen aan een ontgroeningsactiviteit van de studentenvereniging VRG. Er is een gerechtelijk onderzoek ingesteld en alle activiteiten rond de doop, zoals de ontgroening in Belgiƫ heet, zijn stilgelegd.

Het Laatste Nieuws schrijft vrijdag dat het meisje een wanhoopsdaad pleegde. Ze zou niet aan de activiteit hebben willen deelnemen, maar in plaats daarvan een afscheidsbrief hebben geschreven, met een vermelding naar VRG. Dat staat voor het Vlaams Rechtsgenootschap Gent. De studente overleed dinsdagavond al. De omstandigheden rondom haar dood worden nu onderzocht.

Het is niet voor het eerst dat de vereniging negatief in het nieuws komt. In oktober vorig jaar werden vijf studenten ziek nadat ze tijdens de ontgroening een pap aten waarin rauw vlees was verwerkt. De vereniging werd toen een maand geschorst. Bovendien bepaalde de universiteit dat haar erkenning zou worden ingetrokken als er de komende vijf jaren een “ernstige inbreuk wordt vastgesteld op het doopdecreet”.

Anp

Foto: Thomas Schlijper.