Buitenland

Duitse vrouwen aangerand tijdens Vluchtelingen Welkom feest in Bonn

12-11-2015 22:46

Tijdens een zogenaamde ‘Party without borders‘ van een Duitse ‘Refugees Welcomegroep’ in Bonn zijn vorige week enkele vrouwen aangerand door mannelijke vluchtelingen. Dit blijkt uit een excuusbrief van de organisatie die op zowel de Facebookpagina als de website van Refugees Welcome is gepubliceerd.

In de excuusbrief schrijft de organisatie onder andere dat “door de organisatie is gezien hoe vrouwen werden aangerand en lastig gevallen”, dat de organisatie “heeft geprobeerd de mannen van het feest te verwijderen” maar dat dit “niet succesvol was”.

De organisatie wil benadrukken dat het gedrag van deze mannen weliswaar “een negatief licht werpt op onze organisatie” maar dat het “niets zegt over de instelling van de meerderheid van de vluchtelingen”. Want, zo vervolgt de organisatie: “Alleenstaande mannen die zich niet weten te gedragen komen voor in elk land en in elke maatschappij. We willen de culturele verschillen echter niet ontkennen.”

Refugees Welcom Bonn zegt er nog meer aan te zullen doen om dit in de toekomst te voorkomen. “Dit gedrag is niet acceptabel en zal niet worden getolereerd.”

De ‘Party without borders’ in kwestie waar de vrouwen werden lastig gevallen was gratis toegankelijk voor vluchtelingen. Anderen moesten vijf euro entree betalen.

 

Screen Shot 2015-11-12 at 22.36.34