TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

ChristenUnie: ‘Gemeenten moeten verplicht asielzoekers opvangen’

'Niet afschuiven op andere gemeenten'

Als het aan de ChristenUnie ligt mogen gemeenten niet meer weigeren om asielzoekers die Nederland binnenkomen op te vangen. “Gemeenten mogen niet hun verantwoordelijkheid afschuiven op andere gemeenten”, zegt ChristenUnie-Kamerlid Joel Voordewind dinsdag tegen NU.nl.

Voordewind wil een verdeelsleutel instellen waarbij gemeenten vanaf ongeveer honderd inwoners naar rato van het aantal inwoners asielzoekers moeten opvangen.”Ik hoor nu van wethouders dat ze zich verplicht voelen asielzoekers op te vangen, omdat buurtgemeenten opvang weigeren. Dat is niet eerlijk”, stelt hij.

Voordewind is niet bang dat die boosheid alleen maar groeit als gemeenten door het Rijk verplicht worden asielzoekers op te nemen. “Doordat de asielzoekers over het hele land worden verspreid zal het gaan om kleinschalige opvang. De boosheid in een aantal gemeenten richtte zich op de grote groepen die kleine gemeenten moesten opnemen”, aldus Voordewind.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.