Buitenland

Britse examens mogelijk aangepast aan ramadan

06-01-2016 17:33

De mohameddaanse vastenmaand Ramadan valt dit jaar min of meer samen met de Britse eindexamenperiode, en dat is een reden om de roosters aan te passen, meldt The Telegraph. De impact van allah op schoolroosters  is groeiende, Amsterdamse ouders kinderen vroegen eerder vandaag al om een officiële vrije dag voor suikerfeest.

Kinderen die er zelf voor kiezen om hun toekomstperspectieven te ondermijnen door met zware hongerklop hun examens in te gaan, moeten met een aangepast schema tegen zichzelf beschermd worden, vinden examen-officials en moslimgroepen in het Verenigd Koninkrijk. Zo kunnen de examens zo veel mogelijk buiten de ramadan gepland worden, of vroeg in de ochtend, als de leerlingen nog vol zitten van hun pre-zonsopkomst schranspartij die zij houden uit spirituele solidariteit met de armen.

Islamiserende babypasjes

Nou is ook dit een voorbeeld van een kleine aanpassing die op zichzelf niemand direct schade berokkent, net als een vrije dag op suikerfeest. Maar het zijn wel islamiserende babypasjes. Aanpassing na aanpassing na aanpassing, een zacht knagen aan de scheiding tussen kerk en staat en een sluipend steeds verder faciliteren en normaliseren van islamitische gewoontes, terwijl de aanhangers van deze religie op steeds schellere toon hun j’accuse tegen het Westen blijven krijsen.

Mochten scholen hun examenroosters niet aanpassen, dan is het natuurlijk de schuld van het Westen dat kinderen hun diploma niet halen, sociaal-economisch geïsoleerd raken en aan het massa-aanranden danwel ontploffen slaan, die bui ziet u zelf ook wel hangen. Waarom scholen zich rekenschap moeten geven van particuliere waandenkbeelden van hun leerlingen is niet geheel duidelijk, maar dat het zwichten voor religieuze eetgewoontes niets bijdraagt aan een vrijere, geschoolde en tolerante samenleving staat als een paal boven water.