Doneer aan TPO
 

Duitse moslims woedend over benoemen afkomst daders Keulen

'Islam veroordeelt juist alcoholgebruik, diefstal, geweld en aanranding'

Door: , 13:22, 06 januari 2016

'Islam veroordeelt juist alcoholgebruik, diefstal, geweld en aanranding'

Diverse Duitse moslimorganisaties eisen dat de massa-aanrandingen door jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst tijdens oudejaarsavond in Keulen niet zonder gevolgen blijft voor de politie, bestuur en veiligheidsdiensten. Volgens de moslims wordt er nu vooral de nadruk gelegd op de afkomst van de daders en wordt de integratie er onnodig bij betrokken.

‘Beheerst door rechts’

Lamya Kador van de Liberale Islamitische Federatie laat aan Die Welt weten: “Als 1000 man zoiets kunnen doen zonder dat de politie ingrijpt verwacht ik daarvan de personele consequenties bij politiediensten en veiligheidsdiensten.”

Kador zegt te kunnen constateren dat het seksuele geweld nu wordt misbruikt voor politieke doeleinden. “De discussie wordt beheerst door ‘rechts’. Men doet nu alsof dit schandaal alleen door de afkomst van de daders erger is dan de misdaad zelf.”

Vooral de opmerking van de voormalige Duitse minister Hans-Peter Friedrich dat ‘de media deze zaak bewust stil probeerden te houden’ en dat ‘de gevolgen van de mislukte integratie nu niet meer onder het tapijt zijn te vegen’, wekt woede bij Kador: “Van een voormalig minister mag je toch enige objectiviteit verwachten”.

“Wat mij stoort is de focus op de herkomst of religieuze achtergrond van de daders. Patriarchaal gedrag is echt geen probleem van specifiek de islam. Het is evengoed wijdverbreid in India en Zuid-Amerikaanse landen, dus niet alleen in islamitische landen.”

Islam

Ook Bekir Alboğa, commissaris interreligieuze dialoog van de Duitse islamitische koepelorganisatie DITIB, vindt dat de politie en veiligheidsdiensten hun conclusies moeten trekken. “Als het de politie niet lukt vrouwen te beschermen tegen seksueel geweld dan verwacht ik dat daaraan consequenties zitten voor de verantwoordelijken.”

Alboğa heeft ook zo zijn twijfels over de gebeurtenissen zoals die nu worden beschreven. Zo vindt hij het verwonderlijk dat er zoveel is gebeurd zonder dat politie en voorbijgangers iets merkten.

Ook zegt hij het ‘verrassend’ te vinden dat van ‘1000 Noord-Afrikanen wordt gesproken’. “Dat klinkt als een georganiseerde bijeenkomst. Het is hoe dan ook een zeldzaam voorval.”

Net als Kador denkt ook Alboğa zeker te weten dat de islamitische cultuur er niets mee heeft te maken. “Dat de islam zowel alcoholgebruik als diefstal, aanranding en geweld veroordeelt is toch al lang bij iedereen bekend”.

Tags: ,
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace