TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Ook in Bielefeld was Oud & Nieuw nachtmerrie dankzij 500 ‘Arabisch sprekende mannen’

'We moesten ons met brandblussers, traangas en fysiek geweld verdedigen'

Tags: ,

 

Niet alleen in Keulen, Stuttgart en Hamburg verliep de Oud & Nieuw-viering dramatisch. Ook in Bielefeld waren er ‘ongeregeldheden met jongeren’. Maar naar nu blijkt zijn die ‘ongeregeldheden’ een heel stuk erger dan in eerste instantie werd gemeld. Die Welt citeert uit de Neue Westfälische en komt met schokkende details.

Een groep van zo’n 500 man (‘Arabisch sprekend’) is die oudejaarsnacht naar Club Olifant gegaan. Ze zouden ‘meerdere malen met geweld hebben geprobeerd binnen te komen’. Op de site van Club Olifant staan enkele foto’s van de menigte buiten (zie ook onderaan dit artikel).

In het blad Neue Westfälische wordt een Facebookbericht van het hoofd veiligheid van Club Olifant geciteerd die over de dramatische nacht vertelt:

 

“Al vanaf het begin van de avond, rond 20:00 uur, was sprake van een ongewoon hoog aantal Arabisch sprekende mannen met verblijfspapieren. Opvallend was dat ze allemaal dronken waren en zich erg gewelddadig gedroegen, met name naar vrouwen. Na verloop van tijd wilden ze de club in maar omdat ze agressief waren en overduidelijk dronken kregen ze uiteraard geen toegang. Uiteindelijk sloeg de sfeer om en werd de groep groter en groter. Ze werden steeds opdringeriger en agressiever.

Ze trokken vrouwen met geweld naar de ingang van de club en een groep van zo’n 200 man probeerde over de hekken te klimmen of zich toegang te verschaffen via de achterdeur van de club.

Toen kozen ze voor een nieuwe strategie: ze sleurden vrouwen die zich op de boulevard bevonden mee naar de ingang van de club en riepen: ‘Dit zijn onze vriendinnen’. Ze hielden de vrouwen vast, grepen naar hun genitaliën of trokken aan hun kleren, terwijl ze bleven roepen dat het hun vriendinnen waren. We hebben geweld moeten gebruiken om die vrouwen te kunnen bevrijden.

We belden de politie maar ook die stonden perplex. De politie verzocht de jongemannen kalm te blijven maar het was voor de politie onmogelijk zich lang op de boulevard op te houden. Daarna werd de situatie vele malen erger. Twee jonge meisjes werden door een groep ingesloten en overal betast. Ook hier moesten we geweld gebruiken om ze te kunnen bevrijden.

We werden bekogeld met vuurwerk en flessen. Opnieuw werd de politie gebeld maar opnieuw kon de politie niets doen. Uiteindelijk heeft de politie zich op aanwijzing van de uitsmijter moeten terugtrekken.

Tegen middernacht bestormde een grote groep de ingang van de club. Onze positie werd onhoudbaar. In de gang naar de opening van de club drukten zich nu 50 man een weg naar voren. Enkele honderden anderen kwamen vanaf de boulevard. Omdat de politie aangaf niets te kunnen doen hebben we ons moeten verdedigen met traangas, brandblussers en fysiek geweld.

Ondanks dat de toegang naar de club nu weer vrij was, kwam het al snel weer tot een treffen. Wederom werden vrouwen betast en werd gevochten met de clubgasten. We hebben tot 07:00 uur in de ochtend, toen we de club sloten, herhaaldelijk groepen jongeren moeten afslaan met brandblussers en traangas.

Tot slot wil ik dit zeggen: de aanvallen van deze ‘zuidelijke’ jongemannen, vooral tegen vrouwen, was voor ons een geheel nieuwe dimensie van geweld. Maar het is inmiddels een bekend en bijna dagelijks probleem voor ons hier in het uitgaanscentrum van de boulevard. Ondanks alle pogingen van enkele ambtenaren en een nauwe samenwerking lukt het de politie maar niet om de situatie hier onder controle te krijgen.”

 

Screen Shot 2016-01-09 at 16.12.55Screen Shot 2016-01-09 at 16.12.35

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.