Doneer aan TPO
 

Duitse minister van Justitie (SPD): ‘Aanrandingen oudejaarsavond georganiseerde actie’

'Noord-Afrikaanse jongeren hebben via social media opgeroepen naar stationsplein Keulen te gaan'

Door: , 18:15, 10 januari 2016

'Noord-Afrikaanse jongeren hebben via social media opgeroepen naar stationsplein Keulen te gaan'

De massale aanrandingen en diefstallen rond de jaarwisseling in het stationsgebied van Keulen en enkele andere Duitse steden zijn volgens de Duitse minister van Justitie Heiko Maas een georganiseerde actie. “Niemand kan mij vertellen dat dit niet vooraf georkestreerd is”, aldus de SPD-minister in de Duitse krant Bild am Sonntag.
“Als op zo’n grote schaal misdaden worden begaan, lijkt het er sterk op dat dit niet spontaan gebeurd is. We moeten zo snel mogelijk duidelijk zien te krijgen hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

Bild am Sonntag meldt tevens op basis van politiebronnen dat Noord-Afrikaanse jongeren elkaar in de dagen voor de jaarwisseling via sociale media hebben opgeroepen om naar het stationsplein in Keulen te komen. De oproep zou ook verspreid zijn in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

De minister sluit niet uit dat ook de vergelijkbare incidenten in steden als Hamburg, Frankfurt en zelfs Zürich (Zwitserland) en Kalmar (Zweden) op deze manier georganiseerd zijn. “Het lijkt alsof deze datum speciaal gekozen is vanwege het grote aantal mensen dat dan op de been is.”

Maas onderzoekt de mogelijkheid om daders terug te sturen naar het land van herkomst. “Als dat niet kan, zullen we suggesties doen om dat te veranderen. We willen alle daders voor de rechter brengen om de vele vluchtelingen die niets misdaan hebben te beschermen en ervoor te zorgen dat niemand zich in Duitsland boven de wet kan stellen.”

 

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace