Doneer aan TPO
 

ISIS doodt ‘zeker 300 mensen’ in bloedbad Deir ez-Zor

Leger van Assad bezig met opmars naar provinciestad

Door: , 10:33, 17 januari 2016

Leger van Assad bezig met opmars naar provinciestad

Mediakanalen in Syrië berichten dat ISIS in de provincie Deir ez-Zor zeker 300 mensen zou hebben gedood. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldt op basis van bronnen in de regio dat de terroristen gisteren in ieder geval 85 burgers geëxecuteerd en vijftig militairen van het Syrische leger gedood zou hebben bij gevechten.

Ontvoeringen

ISIS zou ook vierhonderd mensen uit de provinciehoofdstad hebben ontvoerd. Het Syrische leger is bezig met een opmars richting de Oost-Syrische stad. Zeker 42 mensen van IS zijn omgekomen bij gevechten en zelfmoordbomaanslagen. Het Syrische leger voert zware bombardementen uit op de regio, ter ondersteuning van militairen en aanhangers van president Bashar al-Assad op de grond.

De afgelopen weken dook ineens weer een oudere ISIS video uit 2014 op, waarin soldaten van Assad hun eigen graf moeten graven. Het uitbrengen van video’s door de terreurgroep hangt vaak samen met gebeurtenissen ‘op de grond’.

(TPO/ANP)

Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace