Buitenland

Jongen onthoofdt gevangene in nieuwe ISIS video

04-02-2016 17:48

In een nieuwe door ISIS openbaar gemaakte video zien we hoe ISIS een kind een executie laat uitvoeren, door middel van onthoofding. Het kind onthoofdt een man, die volgens de berichten een jurist van het Levant Front zou zijn. Deze strijdgroep, ook wel Jabhat al-Shamiyya, is een coalitie van strijdgroepen uit het noorden van Syrië.

Het Levantine Front kennen we van een eigen video. Daarin laten ze gevangen genomen ISIS strijders opdraven, om ze te onderwerpen aan een executie in ISIS stijl. Wat volgt is niet de onthoofding, maar een preek over het geloof, waarna de mannen het leven gespaard wordt.

Strijd in Syrië

De jongen spreekt in de video, enigszins moeilijk verstaanbaar, eerst in het Engels. Hij heeft het over de gevangene, “Oh America, these are the soldiers you armed, and you spend money on. To fight sharia of Allah”. In een eerder gedeelte van de video zijn de geijkte verwijzingen naar kruisvaarders te zijn, met beelden uit een speelfilm. Beelden die ook al eerder gebruikt werden door de terreurgroep.

Zoals de laatste tijd het geval met de ISIS video’s zien we ook hier weer een uitnodiging aan het westen om naar het Midden-Oosten te komen om de strijd met ISIS aan te gaan, “Ik wil jullie ontmoeten op de heuvels van Dabiq”.

Let op: schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”2117618″]
 

Gebruik van kinderen

Het is niet de eerste keer dat ISIS kinderen inzet in haar videos. Ze komen regelmatig langs als de ‘cubs’, de welpen: aankomende nieuwe strijders. Ook als beul komen ze sinds enige tijd terug, een jongen moest een ‘Israëlische spion’ executeren in een video van de terroristische organisatie. In juli vorig jaar lieten ze een kind voor het eerst op video ook een man onthoofden.

In een nog shockerender video ‘mochten’ kinderen als waardering voor hun inzet een soort game spelen, waarbij de ‘prijs’ het executeren van een gevangene was. Het kind dat in de video een Syrische militair van het Assad regime moet onthoofden zou een Yezidische jongen zijn die bij Sinjar is gekidnapt door ISIS.


isis-boy-3 isis-boy-4