Binnenland

LET OP: Albert Heijn-messen NIET voor inwendig gebruik

08-02-2016 17:51

Albert Heijn richt met zijn zegelactie voor messen een ware slachting aan in Nederlandse keukens. Dit omdat de grootgrutter de bij elkaar gespaarde messen gewoon zomaar schérp aanlevert, en de zegelplakkende snijlustigen onder ons kunnen dat beslist niet aan.

SEH-posten worden overspoeld met mensen die proefondervindelijk vaststellen dat het met kracht plaatsen van een lemmet tegen vingertop of handpalm leidt tot vleeswonden en sneden. Het ligt voor de hand dat messen voortaan worden voorzien van duidelijke waarschuwingslabels waarop zowel in tekst als pictogram aan de consument duidelijk gemaakt wordt dat Albert Heijn messen NIET bedoeld zijn voor subcutane toepassingen, en dat het gedeelte dat plat, dun en taps toelopend is, NIET het heft is.

Beter worden de messen helemaal verboden, verwachten dat burgers in staat zijn om te gaan met keukengerei dat daadwerkelijk scherp genoeg is om fatsoenlijk mee te koken, is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Sowieso, gevaarlijker dingen dan eierlepeltjes verstrekken aan lieden die boekjes vol zegels priegelen om bij 5924790458458,- euro aan boodschappen een mes met bijbetaling te verkrijgen, is misschien helemaal geen goed idee.

Wij onderzoeken of het onvrijwillig automutileren niet gewoon een slimme ‘viral’ (PR-stunt, red) van Albert Heijn is: er is al een BN-er gesignaleerd met een vermoedelijke hoaxpleister om de fikken, en het betreft een mevrouw die toch als intelligent bekend staat dus dat zaakje stinkt.