Buitenland

Jongere zus koningin Maxima in opspraak

17-02-2016 16:07

Inés Zorreguieta, het jongere zusje van koningin Máxima, is na haar benoeming als ambtenaar in Argentinië in opspraak geraakt. De 31-jarige Zorreguieta is door de Argentijnse president Mauricio Macri benoemd terwijl het twijfelachtig is of zij voldoet aan de vereisten van de functie. Zij wordt ook nog eens riant betaald voor haar werkzaamheden.

Werkt voor Argentijnse president terwijl ze niets kan

Zij heeft een plek gekregen bij een afdeling die zich bezighoudt met de coördinatie van het sociaal beleid van Macri. Zorreguieta heeft niet de benodigde opleiding, heeft niet de juiste werkervaring en mist ook nog eens de relevante contacten voor haar nieuwe ambtenarenbaan, aldus de Volkskrant. Op haar cv prijken een jaartje bij de Verenigde Naties in Panama, werk als kunstenares en een mislukt avontuur als zangeres met gitaar tijdens een muzikale wedstrijd in Buenos Aires.

Media: ‘Koninklijke klaploper’

Zorreguieta wordt in de media al besmuikt de ‘koninklijke ñoqui’ genoemd. Niet in de laatste plaats omdat zij maandelijks ruim 40 duizend pesos (ruim 2.400 euro) toucheert voor een baan die volgens de functieomschrijving 180 werkdagen per jaar telt.  De duizenden Argentijnse ambtenaren die slechts op de 29ste van elke maand op hun werk verschijnen om hun salaris op te halen worden ñoquis genoemd.

Lees ook

Volkskrant – Zusje van Máxima in opspraak in Argentinië