Doneer aan TPO
 

‘ISIS executeert 8 Nederlandse strijders’

'Nederlandse ISIS-brigade had conflict met ISIS' - 70 Nederlanders in gevangenis

Door: & , 16:42, 29 februari 2016

'Nederlandse ISIS-brigade had conflict met ISIS' - 70 Nederlanders in gevangenis

Met updates – ISIS zou de afgelopen week bij Raqqa in ieder geval 8 Nederlandse strijders geëxecuteerd hebben. Dat melden bronnen rondom de groep Raqqa is being slaughtered silently. De mannen zouden zijn beschuldigd van corruptie ‘met grond’, en er zouden nog enkele andere strijders met de Nederlandse identiteit zijn opgepakt. 

Update 18.42 – Executie gevolg van ruzie Nederlanders met ISIS

De executie van acht Nederlandse ISIS-strijders heeft te maken met een interne ruzie met andere ISIS-strijders. Aanleiding van het conflict was dat een Nederlandse ISIS-strijder naar huis wilde en andere Nederlanders probeerde te overtuigen met hem mee te gaan. Dat zegt Abou Mohammed namens actiegroep Raqqa is being slaughtered silently maandag tegen arabist Jan Jaap de Ruiter die namens ThePostOnline contact onderhoudt met de actiegroep.

Volgens Mohammed kreeg een Nederlandse ISIS-‘brigade’ bestaande uit zo’n zo’n 60 tot 70 Nederlanders vervolgens een conflict met een ISIS-strijder genaamd Abu Achmed Al Iraki. Een Nederlandse ISIS-strijder is vervolgens gearresteerd en gedood.

De Nederlandse brigade is daarna in opstand gekomen en heeft op haar beurt een bemiddelaar van ISIS gedood. ISIS heeft vervolgens alle Nederlanders gearresteerd en acht van hen ter dood gebracht. Een deel zit nu gevangen in Raqqa, een ander in het plaatsje Ma’adih.

Update 17.59 – NCTV: Interne moorden passen bij ISIS

De door Syrische activisten gemelde executie van acht Nederlandse jihadisten door Islamitische Staat vrijdag in de Syrische stad Raqqa past binnen het beeld dat inlichtingendienst AIVD heeft geschetst van het totalitair regime van ISIS. “Het klimaat van wantrouwen dat ISIS blijft voeden en daarbij eigen leden wantrouwt en executeert.” Hiermee reageert Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof op de berichten over de moorden. “We kennen de berichten, maar kunnen ze nog niet bevestigen”, aldus de NCTV. “Maar weet dus bij wie je je aansluit”, waarschuwt hij potentiële Syriëgangers.

Executies van medestrijders

Dit weekend kwamen er berichten naar buiten dat afgelopen vrijdag een Belgische ISIS strijder zou zijn onthoofd. De toedracht van zijn executie blijft onduidelijk, hij zou zijn onthoofd vanwege ‘verraad’, andere bronnen spreken van steniging vanwege overspel.

Nu de druk op de terroristische organisatie door de bombardementen en successen van Koerden, regeringstroepen en de coalitie groter wordt, lijkt een uitweg steeds moeilijker. Volgens verschillende rapportages wordt het voor teleurgestelde buitenlandse ISIS-leden steeds moeilijker om terug te keren. Daarmee gaat de wens van premier Rutte, die vond dat ze dan maar “daar beter konden sneuvelen”, steeds meer in vervulling.

Lees ook

TPO – Dossier Raqqa is Being Slaughtered Silently

TPO – Dossier Berichten vanuit de Islamitische Staat

 
 
 
   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace