Opinie

Café Le Carillon te Parijs enorm in nopjes met bezoek Nederlands koningspaar

11-03-2016 10:21

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in Parijs een bezoek gebracht aan café Le Carillon. Het café was doelwit van een van de islamitische aanslagen van 13 november vorig jaar. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag gemeld.

Het konigspaar sprak met de eigenaar, een medewerker, buurtbewoners en hulpverleners, die tijdens of vlak na de aanslag aanwezig waren. Ze vertelden over hun ervaringen en hoe de aanslag hun leven heeft beïnvloed. Willem-Alexander en Máxima betuigden hun medeleven.

Het cafe zelf laat aan TPO weten enorm in zijn nopjes te zijn met dit bezoek. “De kogelgaten zitten weliswaar nog in mijn muur maar dat het deze hoogheden uit Nederland behaagt om postuum vier maanden later, inclusief beveiliging en gepantserde auto, nog even medeleven te komen betuigen raakt mij als getroffen café in kwestie enorm. Bovendien hebben ze lekker veel poen dus kunnen ze mooi veel fooi geven”.

Hoe het mogelijk is dat een café zelf kan praten danwel denken is onbekend, maargoed, het is evengoed onbekend waarom iemand ooit zou willen weten dat ongekozen leden van een achterhaald maar graaiend adelinstituut een gratuit bezoekje brengen aan een cafe ergens in Parijs, laat staan dat zulks nieuwswaardig is en zelfs een ANP-persalert waardig.

Foto: de lijken van mensen die ook op 13 november werden afgeslacht door aanhangers van de islam, niet in cafe Le Carillon maar in concertzaal Bataclan. De concertzaal zelf was onbereikbaar voor commentaar maar mocht het koningspaar ook nog even in Bataclan hun medeleven gaan uiten dan zal dit als vanzelf wederom groot nieuws worden in Nederland.