Achtergrond

Gedragslessen en geen zakgeld meer in kamp voor criminele asieleisers

31-03-2016 11:40

Nou. Stof de hashtag #kominverzet maar af. Normaal gesproken zijn NIMBY’s (Not In My Back Yard) vervelende zeursnorren, maar dit is de ultieme rechtvaardiging voor een gezonde dosis ‘oh HELL no.’ Er komt een apart booswichtenkamp voor asieleisers die de fijne kneepjes van leven in het Vrije Westen nog niet geheel onder de knie hebben.

“Het is de bedoeling dat de overlastgevers verplicht meedoen aan lessen voor gedragsverandering. Mogelijk ontvangen de bewoners geen “zakgeld” maar alleen maaltijden, aldus staatssecretaris Dijkhoff.” Oh noes! Geen zakgeld meer! Nou dat zal ze leren, en zulke mensen financieel afknijpen zal beslist niet leiden tot wederrechtelijke toe-eigening van goederen uit, zeg, omringende winkels of woningen.

We zitten met ‘overlastgevers’ (oorlogsmisdadigers, radicalen, aanranders, dieven, we hebben geen idéé) die ‘niet uitgezet kunnen worden’. Ze financieel korten lijkt terecht maar zal in de praktijk leiden tot rare bokkensprongen om aan geld en goederen te komen, maar ze een toelage toekennen druist in tegen ieder rechtvaardigheidsgevoel.

Vrouwen, minderheden, andersgelovigen en homoseksuelen hebben het zwaar in de AZC’s, maar zij worden niet apart opgevangen omdat de Staatssecretaris vindt dat dat “een verkeerd signaal geeft en stigmatiserend kan werken.” Juist. Bekijk het eens andersom: wat voor signaal geeft een overheid die kwetsbare groepen weigert adequaat te beschermen, maar wel accepteert dat mensen ‘niet uitzetbaar zijn’ en zich hier misdragen? Waarbij de enige ‘sanctie’ is om ze allemaal bij elkaar in een kamp ergens tussen gewone burgers te zetten, in plaats van in uitzetdetentie waar zij thuishoren tot zij wél terug kunnen?

Laat Kamp Wir Schaffen Es alstublieft gebouwd worden in een wijk waar veel politici, oudmediaaljournalisten en welkom-milities wonen. Zij hebben deze teringzooi veroorzaakt, laat hen dan ook maar met de gebakken peren zitten.