Binnenland

Kuzu en Öztürk introduceren Farid Azarkan als nieuwe aanwinst DENK

07-04-2016 16:02

De Groep Kuzu-Öztürk, die zich op 14 november 2014 uit de PvdA ontstond na een gierende aanvaring van Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk met Lodewijk Asscher over diens integratiebeleid, is getransformeerd tot een heuse politieke partij: DENK.

Zojuist op Facebook maakte de partij bekend dat Farid Azarkan zich bij hen aansloot. Farid Azarkan is oud-voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders, werkte jarenlang voor het Rijksvastgoedbedrijf en zit tegenwoordig in het bestuur van uitvaartonderneming Yarden. Azarkan was ook aanwezig als gespreksleider bij de opening van het DENK-partijkantoor in maart dit jaar. Wat Azarkan precies gaat doen in de partij is niet duidelijk.

De partij, met Erdogans lievelingskleur turqoise als huiskleur, wordt weleens verweten de facto een Nederlandse vertakking van de Turkse AK-partij te zijn. De lijsttrekker en partijleider ontkennen dit steevast met klem. Met de toetreding van Azarkan zal DENK meer Marokkaanse kiezers weten te bereiken en aan te spreken.