TPOok!

 
Binnenland

Europees Parlement: social media onder de 16 alleen met toestemming ouders

Zie je anders nooit: wereldvreemde betutteling door Europees Parlement

Alsof die idiote wetgeving over alcohol- en tabakverboden voor jeugd onder de 18 al niet erg genoeg is. Superlastig, je stuurt het kroost met een lijstje naar de supermarkt om boodschappen, maar wil je ook een fles wijn en/of sigaretten hebben dan kun evengoed zelf gaan. Dit nog los van het gegeven dat de leeftijd waarop kinderen mogen roken en/of drinken een zaak is tussen ouders en kind.

Maar we hebben het over het Europees Parlement mensen, dus het kan altijd betuttelender, vrijheidshatender en nóg dieper ingrijpend in de privésfeer!

Per 2018 mogen kinderen onder de 16 alleen met toestemming van hun ouders op social media actief zijn. Nou kan een kind van 8 een family friendly internetflilter omzeilen, voor zo ver er nog achtjarigen bestaan zonder eigen internettoegang via smartphone of tablet. Dus het handhaven van dit stukje totaalbemoeizucht zal ondoenlijk blijken en de wet zelf een farce: een zestienminner vult gewoon een andere geboortedatum in en hopla, instagrammen maar.

Toch ziet het EP dit niet als een beletsel: “Europa wil dat internetbedrijven extra inspanningen leveren om te checken of gebruikers over hun leeftijd liegen.” ‘Extra inspanningen’, lees: privacyfucks. Onder het mom van ‘bescherming’ van kinderen natuurlijk, want op die dekselse social media loert achter ieder snapchat-account een pedofiel. Misschien is het een idee om telefoons, tablets en laptops uit te rusten met DNA-herkenning. Pas na een likje aan het apparaat en een daaropvolgende DNA-herkenning plus match met een universele database, kan men online om slechts die sites te bezoeken die de Europese Superstaat geschikt voor u acht.

Je zou als puber van minder gaan comazuipen.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.