Doneer aan TPO
 

Hongaarse premier Orbán: ‘Islamisering is grondwettelijk verboden in Hongarije’

'Massa-immigratie brengt grondwet in gevaar'

Door: , 19:03, 26 april 2016

'Massa-immigratie brengt grondwet in gevaar'

Volgens Victor Orbán, de premier van Hongarije, is Hongarije grondwettelijk verplicht islamisering tegen te gaan. Orbán zegt dat de Hongaarse grondwet is bedoeld om de Hongaarse cultuur en taal te beschermen. Islamisering zou daarom strijdig zijn met de grondwet. Dit meldt AP.

Ook meldt Orbán dat het tegengaan van massa-immigratie direct voortvloeit uit dei grondwet omdat anders niet kan worden uitgesloten dat er alsnog sprake zal zijn van islamisering.

“Om duidelijk te zijn: ik kan u zeggen dat islamisering grondwettelijk is verboden in Hongarije. Die grondwet is er om ons culturele erfgoed te promoten en te bewaren, om onze unieke taal te beschermen, om onze cultuur te behouden en om de levensstandaard van de komende generaties te garanderen”, was de letterlijke tekst van Orbán.

Over het afsluiten van Hongarije voor vluchtelingen wist Orbán te melden dat het een zaak van nationale soevereiniteit is: “We hebben het recht te kiezen met wie we wel en niet willen leven.”

 
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace