TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Fransen en Duitsers massaal anti-islam, globale verwerping islam in Frankrijk

Opvallend: Franse socialisten nu ook tegen islam

Burgers van Frankrijk en Duitsland keren zich massaal tegen de islam en het anti-islam sentiment is de afgelopen jaren gestegen. Tussen 2010 en 2016 is het aanzienlijk toegenomen, zo blijkt uit een enquete waarvan de Franse courant Le Figaro de cijfers publiceert.

Le Figaro schrijft dat ‘vooral in Frankrijk een globale verwerping van de islam kan worden vastgesteld’. Opvallend daarbij is dat het niet alleen gaat om Front National-stemmers of rechtse kiezers maar juist ook om aanhangers van de socialistische partij. 52 procent van de Partie Socialiste-stemmers is van mening dat ‘de islam’ een te belangrijke en te zichtbare plaats inneemt in Frankrijk. Zes jaar geleden vond nog maar 39 procent van de socialisten dit.

Volgens één van de onderzoekers is ‘een verharding ten opzichte van de islam nu ook bij socialistisch links in Frankrijk een feit’.

Zowel in Duitsland als Frankrijk wordt de ‘gebrekkige integratie’ van moslims gezien als hoofdoorzaak van de maatschappelijke ‘verharding’ tegen de islam. Ook worden ‘te grote culturele verschillen’ als belangrijke oorzaak genoemd.

De cijferkrenten uit de pap:

Slechts 13 procent van de Fransen staat positief tegenover de bouw van moskeeën. 53 procent verzet zich tegen de bouw van een moskee. Maarliefst 63 procent van de Fransen is tegen het dragen van de hoofddoek en zou liever geen hoofddoeken meer op straat zien. In totaal vindt 63 procent van de Fransen dat de invloed en zichtbaarheid van de islam in Frankrijk te groot is.

In Duitsland zijn de cijfers ongeveer gelijk, maar de Duitsers zijn iets minder uitgesproken:

43 procent van de Duitsers vindt de aanwezigheid van een moslimgemeenschap ‘een bedreiging voor de Duitse identiteit’. 49 procent van de Duitsers verzet zich tegen de bouw van een moskee, 54 procent van de Duitsers zou lieven geen hoofddoeken op straat zien. Bijna 50 procent van de Duitsers denkt dat de zichtbaarheid en invloed van de islam te groot is.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.