TPOok!

 
Opinie

Kwak-alarm! Heeft uw kind kanker? Eigen schuld

Yvette van Boven, beroepsmalloot, strikes again

Och hee. Totaalgekkie Yvette van Boven doet weer van zich spreken. De mevrouw staat al jaren bekend om haar waanzin inzake kanker (kanker is namelijk een cadeau!), maar ditmaal zijn de ouders van een kind met kanker het doelwit.

Als jij je kind psychisch verneukt, krijgt het kanker, is kort samengevat de strekking van dit betoog.

Wanneer ze (kinderen, AN) woede opkroppen of steeds depressieve gedachten hebben, dan sturen ze ‘giftige’ boodschappen naar hun lichaam en produceert hun lichaam ‘giftige’ chemische stoffen, waardoor er ziektes kunnen ontstaan.

U hoeft geen oncoloog te zijn om bij het lezen van alleen al dit fragment een gierende bullshit-detector in uw hoofd te horen afgaan. Maar behalve dat mevrouw Van Boven aperte nonsens verspreidt, is haar frame van ouders van een kind met kanker kwaadaardiger dan een tumor zelf. Zit je dan, naast je leukemiepatiëntje, je vertwijfeld af te vragen of je die ene keer niet te streng bent geweest en of je niet vaker had moeten voorlezen in plaats van een Bumba-DVD opzetten omdat je een 941ste keer Nijntje Aan Zee niet kon verdragen.

Welke ouder is er nooit eens ongeduldig, pedagogisch onverantwoord, kortaf of laks geweest? Wie zicht deze theorette laat aansmeren zal al deze kleine momenten van onvermijdelijk ouderlijk falen aan zich voorbij zien trekken op het moment dat de kinderarts met het slechte nieuws hun leven komt ontwrichten.

Gelukkig is Yvette van Boven dusdanig verknipt dat vermoedelijk weinig mensen haar ook maar een beetje serieus nemen. Desalniettemin: Yvet, je bent een mispunt. En zieker dan alle patiëntjes op de kinderafdeling bij elkaar.

Naschrift: het betreft hier niet de bekende televisiekok Yvette van Boven, maar een naamgenote.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.