TPOok!

 
Buitenland

Erdogan onderneemt juridische stappen tegen Duitse mediabaas wegens steunen Böhmermann

Advocaat: 'Het is als een groepsverkrachting'

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan onderneemt stappen tegen de CEO van de Axel-Springer mediagroep, Mathias Döpfner. De media-moloch is uitgever van ondermeer Die Welt en Bild. De aanklacht richt zich tegen de uitlatingen van Döpfner over het gedicht van de komiek Jan Böhmermann, de media topman had zich positief uitgesproken over de satire van de ondergedoken komiek. Het gerechtshof (Landgericht) van Keulen heeft al aangegeven de aanklacht liever niet in behandeling te nemen. Indien dat het geval is, zal de advocaat van Erdoğan de president aanraden het bij een hogere rechtbank te zoeken, zo meldt Der Spiegel.

In een open brief schreef Döpfner aan Böhmerman, “Ik vond je gedicht geslaagd, ik heb hard gelachen”. Hij voegde daar aan toe zich geheel achter de inhoud te scharen, zowel persoonlijk als juridisch. Volgens een woordvoerder van het concern verandert er wat hen betreft op dit moment helemaal niets aan de zaak. “Er is hierover aan ons geen informatie, noch enige documentatie gegeven”.

‘Het is als groepsverkrachting’

De advocaat van Erdoğan vergeleek de belediging met een groepsverkrachting. “Er is er een die begint, en dan komen er ineens meer uit hun holen om mee te doen”. “Zeker als men dan zegt dat het slachtoffer het verdiend had”, zo vergelijkt hij het onderschrijven van het gedicht door Döpfner met verkrachtingen.

Media-advocaat Ralf Höcker gaat verder door te stellen dat Erdoğan een mens als iedereen is, en recht heeft op een menswaardige behandeling. “Een menswaardige behandeling is onaantastbaar”.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.