Buitenland

Gruwelijke ISIS executievideo toont oproep Nederlandse zelfmoord-terrorist

21-05-2016 11:53

In een door ‘ISIS Aden’ verspreide video zijn nieuwe gruwelijke executies te zien die plaatsvinden in Jemen. Daarnaast zijn er beelden, en de laatste woorden, van de Nederlandse zelfmoordterrorist Abu Hanifa al-Holandi te zien. ‘Al-Holandi’ blies zichzelf op in Jemen. Daar kwamen zeker zes mensen bij om het leven. De zelfmoordterrorist blies zich op bij het presidentieel paleis.

De mannen die in de video gedood worden zijn drie Houthis, zo bevestigt de SITE Intel Group. Een van de mannen wordt met een mes onthoofd, een ander vastgebonden op een stoel tot ontploffing gebracht. Van de laatste wordt de schedel ingebeukt met een rotsblok.

De video brengt daarna zelfmoordterroristen aan het woord, waaronder de Nederlander. In het Nederlands doet hij een oproep aan moslims “en specifiek in Nederland”. Het is de bekende boodschap die andere buitenlandse ISIS strijders brengen in hun eigen taal. “Kom hier naar toe”, en als je niet in de gelegenheid bent, “Waar wacht je nog op”. Een oproep om ook hier in actie te komen.

Let op: zeer schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”2548719″]

Het conflict in Jemen

In Jemen woedt een bloedige en verwarrende strijd. De regering strijdt daar tegen door Iran gesteunde Houthi-rebellen en loyalisten van de voormalige leider van het land, die hun basis hebben in de hoofdstad Sanaa. Houthi’s strijden daarnaast ook nog weer tegen groeperingen die trouw beloofden aan ISIS en zich nu de ‘Aden provincie’ van het kalifaat noemen. Ook deze groep probeert greep te krijgen op het land.


isis-aden2 isis-aden1