Buitenland

Verkrachte Nederlandse vrouw in cel Qatar vanwege ‘buitenechtelijke seks’

11-06-2016 08:37

Een Nederlandse vrouw zit sinds maart in een cel in Doha, de hoofdstad van het oliestaatje Qatar, nadat ze aangifte deed van verkrachting. Toen de 22-jarige Laura uit Utrecht bij de politie in het land aangifte kwam doen is ze aangehouden op beschuldiging van buitenechtelijke seks. Dat zei haar Nederlandse advocaat Brian Lokollo afgelopen vrijdag.

De Nederlandse ambassade in Doha is op de hoogte van de arrestatie en houdt wekelijks telefonisch contact met de vrouw, zei een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De vrouw heeft inmiddels een advocaat in Qatar in de arm genomen.

Onder druk gezet te trouwen

De Utrechtse was met een vriendin op vakantie in Qatar en zou zijn verkracht na een avondje uit. Ze zegt dat iets in haar drankje is gedaan, want later kwam ze bij bewustzijn in een vreemd appartement, aldus Lokollo, die door de moeder van de vrouw is benaderd.

Familie van de dader valt de vrouw nu ook lastig. Die eist dat ze met haar verkrachter trouwt, zo meldt Metro. Dit volgens hen zou de enige manier zijn om haar én de dader vrij te krijgen.

(TPO/ANP)