Binnenland

Beslist fatsoenlijke enclave IJburg weigert asielzoekers

17-06-2016 21:13

LOL. Bakfietsparadijs Amsterdam IJburg, waar op winderige kunstmatige zandplaten een soort NetNietAmsterdam uit de grond is gestampt waar een ideologisch geïnspireerde mix van sociale woningbouwtypes en eigenkavel-Ons Soort Mensen gezellig door elkaar heen zijn opgehokt, wil GEEN asielzoekers.

Nouja, niet zo véél en niet alleen jonge mannen. Dat maakt de bewoners heus geen NIMBY (not in my back yard) hoor, verzekert bewoonster Janneke Hekhuis ons met een onmiskenbaajr D66-Amstejrdams-elite accentje. Als al die mensen maar gewoon niet hier komen te wonen, ja toch? Het is de definitie van NIMBY, en het is ook exact wat de mensen in bijvoorbeeld Geldermalsen en Kaatsheuvel zeiden. Niet zo veel en niet enkel jonge mannen. Alleen die mensen praten met een provinciaal accent en dan mag je ze xenofobe tokkies noemen en er, muntthee drinkend aan je kookeiland in ReserveAlmere, je neusje voor ophalen.

Anyway, de gemeente moet duizenden chirurgen uit Raqqa ergens zien te huisvesten en op IJburg, heel gek, liep het met de vraag naar woningen in de OntkenVinex niet storm. Dus plek zat. En aangezien D66 er de grootste partij is, moet de gemeente hebben gedacht: die mensen zijn vast dólblij met een kans om hun steentje bij te dragen.

Mooi niet dus. Bewoonster Dagmar Keim verklaart, met op de achtergrond blonde spelende kindjes (Die Planck, Desdemona en Pippin heten, vermoedelijk), dat asielzoekers niet in een nette buurt passen. Dagmar heeft trouwens een Duits accent, misschien wilt u zo goed zijn zelf een Godwin te maken. Kortom, wij willen vanaf nu een livestream van Bezorgde IJburgers versus de gemeente, en wij verheugen ons op de reacties van de fatsoenlijke nuancemensen als er in hun midden honderden orthodontisten uit Aleppo zijn neergestreken. Bakfietsmoeders hou je special snowflakes binnen en onthoud: gratuit Deugen werkt alleen als je rijk genoeg bent om wel op D66 te stemmen, maar niet van D66-beleid afhankelijk bent in je woonwijk.


Beeld: IJburg. Is ook wel zielig voor asielzoekers, vindt u niet?