Binnenland

Nou ja zeg! Amsterdamse Noord-Zuidlijn weer vertraagd

08-07-2016 13:43

De Noord-Zuidlijn in Amsterdam gaat op zijn vroegst op 22 juli 2018 rijden. (Tuurlijk jongens, red.) De oplevering van de prestigieuze nieuwe metrolijn onder de hoofdstad is met negen maanden uitgesteld. Dat maakte verantwoordelijk wethouder Pieter Litjens vrijdag bekend.

De nieuwe vertraging zal niet leiden tot hogere kosten, belooft de wethouder. (LOL, red.) “De extra kosten van deze vertraging kunnen worden opgevangen binnen het huidige projectbudget van 3,1 miljard. Als we één les hebben geleerd van de Noord-Zuidlijn is het wel dat je genoeg buffer moet inbouwen om dit soort tegenslagen binnen budget te kunnen opvangen.” (Yeah right, red.)

Het project wordt al sinds de start in 2000 geplaagd door vertragingen. De metrolijn zou volgens de laatste planning in oktober 2017 moeten gaan rijden, maar ook die datum blijkt niet haalbaar. (Joh!- red.) Het faillissement van aannemer Imtech en bouwbedrijf Oskomera spelen een rol in het nieuwe uitstel van de ingebruikname. Ook problemen met de ICT dragen bij aan het niet halen van de streefdatum. Bovendien heeft het testbedrijf meer tijd nodig om alle systemen grondig te controleren.(Uh-huh, whatever jongens, red.)

Litjens verwacht dat het megaproject, dat zich nu in de afbouwfase bevindt, eind juni 2018 helemaal is afgerond. (Maak dat de kat wijs, red.) De startdatum van 22 juli is gekozen, omdat op die dag ook de zomerdienstregeling ingaat. “Daarmee kunnen we de risico’s op onvoorziene opstartproblemen (Welnee joh, hoe kóm je erbij? -red.) voor de reizigers zo beperkt mogelijk houden.”

De reizigers, Amsterdamse belastingbetalers, door bouwoverlast failliete ondernemers, door verzakkingen dakloze omwonenden en alle andere mensen die een rationele mening hebben over een ‘prestigeproject’ dat dwars door de puddingslappe bodem van een achttiende eeuwse stad met middeleeuws stratenplan geboord moest worden: “Hahahahahahahaha *snik” Mwaaahahahahaha *huillach* Haaahahahahahaha.”

Gemeente: “Nee 2017 is ECHT haalbaar hoor! Echt!”

(ANP/TPO)