TPOok!

 
Buitenland

Terrorist die aanslag pleegde op Franse kerk droeg enkelband

Adel Kermische (19) reisde eerder naar Syrië - Stond onder toezicht

Een van de daders die dinsdag een aanslag pleegden op een Franse kerk is geïdentificeerd. De negentienjarige Adel Kermische was een bekende van de Franse inlichtingendiensten, zei de Franse openbaar aanklager op een persconferentie. In 2015 probeerde hij naar Syrië af te reizen. Sindsdien stond hij onder elektronisch toezicht. De identiteit van de tweede dader wordt nog onderzocht.

Toen de twee daders de kerk binnenvielen waren er zes mensen aanwezig: de priester, drie nonnen en twee gelovigen. De 86-jarige priester kwam aan zijn einde toen zijn keel werd doorgesneden. Een andere 86-jarige man raakte zeer ernstig gewond, maar volgens de aanklager is die persoon inmiddels buiten levensgevaar.

De daders werden uiteindelijk doodgeschoten door de politie. De politie heeft een derde persoon aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag. Het gaat om een zestienjarige in Algerije geboren jongen tegen wiens oudere broer een internationaal arrestatiebevel van kracht is.

Lees ook

TPO – Aanslag op kerk in Saint Etienne du Rouvray

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.