Binnenland

Schande! Asielzoekers moeten soms huurwoning delen!

27-07-2016 09:37

ANP: Vluchtelingen met een verblijfsvergunning moeten steeds vaker een woning delen, omdat gemeenten niet genoeg woningen kunnen vinden. Dat meldt de Volkskrant woensdag, die een enquête heeft gehouden bij de 25 grootste gemeenten.

TPO: NEE! Zeg ons dat dit niet zo is! Dat je uit een door oorlog verwoest land komt, een boottocht en omzwervingen door minstens 6 veilige landen hebt overleefd om in Gratisgeldland veiligheid te geraken, en dat je dan een woning, gestoffeerd, voorzien van gas, water, licht en met een budget voor inrichting, moet délen met een ander? En dat allemaal omdat die luie, stoute gemeenten niet genoeg woningen kunnen vinden he. Niet omdat de zieligheidsindustrie te veel mensen binnen heeft gehaald, nee, de gemeenten doen gewoon hun best niet om er spoorslags duizenden woningen bij te toveren!

ANP: Onder meer in Zaanstad, Haarlemmermeer, Utrecht, Almere, Breda, Zaandam en Amsterdam moeten statushouders sinds dit jaar hun huisvesting delen. Veel gemeenten kampen met een te kleine voorraad sociale huurwoningen.

TPO: Alweer het frame: de woningvoorraad is te klein, niet: de instroom is te groot. Overigens is het wel zo dat ook zonder asielzoekers de huurwoningvoorraad schaars is. Zo schaars, dat veel mensen bijvoorbeeld bij hun ouders blijven wonen tot zij na hard werken en sparen iets kunnen kopen. Veel mensen die al jaren op de wachtlijst staan, in Amsterdam bijvoorbeeld is een wachttijd van meer dan 10 jaar voor een matige woning in een slechte wijk de norm, zouden best een woning willen delen. Maargoed, deze mensen moeten nog een half decennium extra geduld hebben want asielzoekers gaan voor. Die moeten liefst allemaal in een eigen woning komen, waar het beslist niet naar hout ruikt, want woningen delen mag natuurlijk niet van Amnesty International, Vluchtelingenwerk en al die andere handlangers van de mensensmokkelbranche.

ANP: Asielzoekers die naar Nederland komen, zijn vaak mannen die vooralsnog alleen hierheen zijn gekomen. Gemeenten vinden het een adequate oplossing om statushouders op kamers te plaatsen, zodat huurwoningen optimaal benut worden.

TPO: Let op het woordje ‘vooralsnog’. De Frontex Veerdienst haalt vrouwen en kinderen later op. Weet u trouwens wat de meest schaarse sociale huurwoning is? De gezinswoning. Doch dit terzijde. Tot de vrouwen en kinderen ons land in worden gezinsherenigd, worden her en der in woonwijken alleenstaande, overwegend islamitische en niet zelden ietwat mentaal verbogen mannen gehuisvest. Want hee, wat kan er mis gaan? En dan dus die gemene gemeenten, die het maar normaal vinden om niet iedere vluchteling een eigen woning te geven. Tsk. Terwijl, veel vluchtelingen vinden het niet erg om een woning te delen hoor. Er zijn heel wat homoseksuelen die bij Nederlanders in huis wonen, omdat dat ze beter bevalt dan de terreur van hun mede-vluchtelingen in de AZC’s. Medevluchtelingen die we allemaal zo snel mogelijk moeten belonen met een eigen woning. En Nederlandse les, want de verspreking ‘hoersoepsidie’ is ook maar één keer grappig.