Buitenland

Policorbynwatch: borrel na werk is seksisme, want vrouwen moeten thuis zorgen

02-09-2016 20:20

Of u naar huis gaat, als u ergens staat te vrijmiboën, want borrelen na het werk is seksisme. Vindt Labourleider Jeremy Corbyn. Zit zo: nawerks bieren stelt vrouwen op een achterstandspositie, want de dames zitten allemaal al vanaf kwart voor vijf met hun jas aan en hebben de lulsmoes “ik moet echt weg anders sluit de creche” elke dag weer op de lippen bestorven liggen. Of, zoals Corbyn het uitdrukt: “mannen voelen geen noodzaak om thuis bij hun familie te zijn”, vrouwen wel, en dus is borrelen achterstelling van vrouwen.

Enter boze vrouwtjes, want HOEZO zitten zij altijd thuis te mutsen met de koters en zijn mannen veel onverschilliger over dat soort huis en haard-geneuzel? Dat is stereotyperend en dus kwetsend.

Kostelijke fittie dit. Oudlinkse dinosaurus denkt ook eens begripvol uit zijn baard te reutelen naar de vrouwtjes toe. En dan zijn die kenaux weer woedend omdat hij onbedoeld de vinger op de zere plek legt: werkende moeders parttimen, gaan altijd vroeg naar huis ‘voor de kinderen’, lopen netwerkmomenten en dus promoties en dus status en inkomen mis en geven de schuld hiervoor aan mannen. Komt er nou opeens een socialistiese heilstaatkabouter dat beeld even bevestigen. En tot overmaat van ramp jaagt hij ook alle mannen tegen zich in het harnas, door aan hun kostbare ontsnapmoment tussen loonslaaf en huisvader te morrelen.

Wij, hardwerkende en hardspelende jongens (m/v) van het vrije leven, staan er geamuseerd naar te kijken. Met een borrel in de knuist. Cheers!