Onderzoek bewijst: 1 op de 10 werkgevers is te stom om een goede smoes te verzinnen

12-09-2016 20:46

ANP: “Een op de tien vrouwen is door zwangerschap een promotie, salarisverhoging of opleiding misgelopen. Dat werd hun specifiek verteld door hun leidinggevende of werkgever. 11 procent werd tijdens een sollicitatieprocedure expliciet afgewezen vanwege zwangerschap, moederschap of kinderwens, aldus het College voor de Rechten van de Mens.”

Volkomen terecht om geen kinderwensende, kinderdragende of kinderzogende aan te willen nemen, als baas. Maaaaaaanden verlof, volstrekt onflexibel parttimen, die ma, di en do dát ze aanwezig zijn, rennen ze om kwart voor vijf de deur uit want creche, nooit bereikbaar buiten kantooruren, onberekenbaar want koter op de gekste dagen ziek, het conflict werk/privé wordt altijd in het nadeel van werk beslist en met een beetje pech zit het urenlang te kolven in een speciale ruimte die een werkgever verplicht MOET inrichten.

Dus ja, kunnen we snateren over emancipatie maar dat is lekker makkelijk als een ander voor jouw hobbykeuzes moet opdraaien, mmh? Dus, werkgevers van Nederland. Gewoon niet aan beginnen, (aspirant)moekes. Alleen: wat voor een domme lul (m/v) ben je als je dat dan ook eerlijk gaat zéggen? Handiger jokken jongens. “Je past niet in het team.” “Je bent nu nog niet toe aan doorgroeien.” “We zoeken iemand met meer ervaring”, enfin, wees creatief. Anders verdien je ook gewoon een kolfmuts in je omgebouwde kopieerhok. Of een klacht van het College voor de Rechten van de Mens. Gniffel. Is erg hoor. Die hebben heel veel macht. Oh nee wacht! Wij horen een papieren tijger brullen.