Buitenland

ISIS slacht slachtoffers als dieren af in nieuwe executievideo

13-09-2016 01:14

In een, voor zover nu bekend gisteren door ISIS al-Khayr verspreide video, worden verschillende mannen op een gruwelijke wijze vermoord. In deze nieuwe ‘executievideo’ steken de terroristen volgens de SITE Intelgroup de draak met Westerse veiligheidsdiensten. De vermoorde mannen worden er door de terreurgroep van beschuldigd spionnen voor het Westen te zijn, voor ze als beesten worden afgeslacht in wat lijkt op een slachthuis-setting.

Filmbeelden en CIA-kritiek

Filmbeelden uit Hollywoodfilms (oa. met Simon Pegg in Mission: Impossible – Rogue Nation) introduceren de video, waarin ISIS wil laten zien wat ze kan, ondanks de organisatiegraad van diensten als de CIA. De executie-video van de factie uit Deir el-Zor is opgezet alsof te zien is hoe de slachtoffers worden ‘opgepakt’ op verschillende plekken, en gebonden naar hun lot worden gebracht. Het betreft een van de schokkendste videos tot nu toe.

Let op: zeer schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”2683572″]

Slachting

Opmerkelijk aan de video, in vergelijking met eerdere ISIS-videos, is dat er geen volledige onthoofding volgt. De kelen van de slachtoffers worden opengesneden boven een goot. De doodgebloede slachtoffers worden later bij elkaar aan vleeshaken in het gebouw gehangen.

Nadat ISIS-leider Baghdadi vorig jaar had verklaard van onthoofdingsvideo’s af te willen is er slechts een kleine pauze geweest met dergelijk materiaal. Inmiddels is er al weer lang en breed afscheid genomen van dat idee, zo laat de recente serie aan beelden zien. Deze nieuwe video dook op, niet lang nadat gevechtsvliegtuigen wederom aanvallen uitvoerden op ISIS ‘hoofdstad’ Raqqa.


isis-krt1