TPOok!

 
Binnenland

Tuigvlogger vast ‘wegens opruiing’, apparatuur in beslag genomen

Eerder al acht arrestaties wegens negeren plaatselijke verordening

De politie pakte gisteren niet acht maar negen mensen op in de Zaanse probleemwijk Poelenburg. Acht van de negen werden aangehouden voor onder meer overtreding van de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening), wegens het samenscholingsverbod, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, belediging van een politieagent en het rijden zonder rijbewijs.

Naar nu bekend is gemaakt, is er nog een arrestatie verricht bij een verdachte thuis. De negende arrestant is een negentienjarige Zaandammer. Het zou vermoedelijk gaan om Ismail Ilgun, de officieuze leider en vlogger van de groep, meldt het NoordHollands dagblad. Een Zaans raadslid bevestigt dit aan TPO. Hij is dinsdagochtend in zijn woning aangehouden voor opruiing. De politie nam in het huis tijdens een doorzoeking onder andere digitale gegevensdragers in beslag, aldus ANP.

Ook de jongeren zelf bevestigen aan RTV-NH dat de arrestant Ismail Ilgun is.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.