TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Ophef: ouders willen apart schooltoilet voor migrantenkinderen

Uit angst voor exotische ziektes

Een particuliere school op het Italiaanse eiland Sardinië heeft langere tijd twee migrantenkinderen verplicht naar een speciaal toilet te gaan en niet naar dat waar de rest van de klas zijn behoefte doet. De school deed dit onder druk van ouders, meldde dit weekeinde de krant La Stampa.

Tal van ouders dreigden hun kinderen van de school in Cagliari te halen als de twee buitenlandse kinderen naar hetzelfde toilet zouden gaan. Ze waren bang voor uitheemse ziekten. De slachtoffers van de pijnlijk discriminerende maatregel waren een negen- en een elfjarig kind uit Egypte en uit Ethiopië. Ze zijn deze zomer uit de Middellandse Zee gered.

De school poogde de angstige ouders vergeefs op andere gedachten te brengen door met officiële medische verklaringen te komen dat de kinderen gezond zijn. Uiteindelijk heeft de rooms-katholieke school besloten de ‘sanitaire Apartheid’ ondanks boze ouders op te heffen. Die kinderen hebben al zo veel verschrikkelijks meegemaakt, ze moeten zich welkom voelen, aldus een medewerkster

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.